Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Una alumna de batxillerat guanya un premi pel seu innovador suplement proteic

Una alumna de batxillerat guanya un premi pel seu innovador suplement proteic

La jove estudiant de batxillerat Marta Turró Soriano, del centre FEDAC Sant Narcís de Girona, ha estat guardonada pel Consell Social de la Universitat de Girona pel seu treball de recerca titulat “PRO gummy’s. Creació d’un suplement proteic i estudi de la seva viabilitat al mercat”. Aquest reconeixement destaca la seva capacitat d’innovació i el rigor científic aplicat en el desenvolupament d’un producte amb potencial comercial.

El treball de Marta explora la creació d’un suplement proteic en format de gominola, una alternativa atractiva i pràctica per a persones que busquen complementar la seva dieta amb proteïnes d’una manera més accessible i agradable. A més, l’estudi analitza la viabilitat del producte en el mercat, considerant aspectes com la demanda, la producció i la comercialització.

La Marta ha compartit la seva experiència i les motivacions darrere del seu projecte:

“Personalment, no soc una entusiasta per les gominoles, però reconec que aquest és un producte molt consumit per un gran rang de població, cosa que el podia fer encaixar a qualsevol mena de públic objectiu.

Actualment, es llancen molts productes al mercat aparentment saludables, i dirigits a un públic interessat en el món del fitness o l’alimentació saludable. Molts d’aquests productes busquen innovar en formats i gustos, per tal de diferenciar-se en un mercat cada vegada més saturat, però les gominoles, encara no han estat “víctimes” d’aquesta transformació. D’aquesta manera, vaig pensar que crear un producte amb aquest format, podria revolucionar i entrar al mercat fàcilment.”

Preguntada sobre el procés de recerca i desenvolupament, la Marta ha explicat:

“Trobar la fórmula del producte va estar el repte més difícil i llarg del procés. Havia d’aconseguir una textura gomosa i un gust agradable pel paladar, on es dissimulés el gust de l’alga i s’assemblés a una gominola convencional. Això em va comportar setmanes de proves i experiments amb diferents ingredients i proporcions, fins a aconseguir l’escollida.”

El premi atorgat pel Consell Social de la UdG reconeix la qualitat dels treballs de recerca d’estudiants de batxillerat i fomenta la investigació entre els joves. 

“Per descomptat, haver guanyat aquest premi representa un gran reconeixement cap al meu esforç, i em motiva a continuar creient en mi i en la meva capacitat per aconseguir els objectius que em proposo.”

Amb aquest reconeixement, la Marta es posiciona com una jove promesa en el món de la investigació i l’emprenedoria, demostrant que la creativitat i el rigor científic poden donar lloc a solucions innovadores amb un gran potencial de mercat. A més, espera que el seu projecte pugui inspirar altres estudiants a explorar la innovació en el camp de la nutrició i la salut.

“En primer lloc, que triïn un tema que realment els desperti interès i els motivi. És un treball que requereix hores i dedicació, així que la motivació és un factor clau per tal de continuar avançant en el projecte i no estancar-se a mesura que sorgeixen els dubtes o els entrebancs. Els experiments, les proves, o els resultats poden no sortir com un espera, així que és important mantenir l’interès i l’entusiasme, per tal de continuar investigant i trobar les solucions oportunes.”

Treball: https://apps.udg.edu/premisrecerca/Treballspremiats/tabid/260/id/135/Default.aspx?ambit=7

Vols més informació sobre el batxillerat que està estudiant la Marta? Demana cita prèvia i t’ho expliquem!

Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies  i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i X.