Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Educació primària

Educació primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

A l’etapa d’educació primària consolidem les bases establertes durant l’educació infantil i, alhora, ampliem les competències de cada nen i nena. A FEDAC Sant Narcís ens proposem al llarg dels sis cursos de primària ajudar cada alumne a descobrir i desenvolupar aquells talents personals que el permetran iniciar la descoberta de les seves capacitats i la configuració d’una personalitat pròpia i autèntica.

Es tracta, en definitiva, de formar persones amb destreses i coneixements, però també amb capacitat crítica, capaces de compartir, de cooperar amb els seus companys i de ser receptives a les necessitats de l’entorn social.

Projectes de l’etapa

Talents

Treballem amb els nens i nenes de primària el desenvolupament dels seus talents personals. Dins de l’horari escolar, els alumnes poden triar diferents activitats competencials i participar en projectes segons els seus talents i interessos personals amb companys d’altres nivells (agrupaments internivells de 1r, 2n i 3r de primària; i de 4t, 5è i 6è). En el marc d’aquest projecte, els alumnes descobreixen i desenvolupen les seves capacitats i destreses amb relació als seus interessos i motivacions. La diversitat de talents que oferim té present totes les intel·ligències múltiples.

Treball per projectes

A l’escola apostem pel treball per projectes. Així, en els continguts de medi natural i social englobem les tres llengües (catalana, castellana i anglesa), i també les matemàtiques, la plàstica i les noves tecnologies.

Amb el treball per projectes, proposem situacions reals als alumnes i ens convertim en guies del seu aprenentatge per tal que vagin resolent els reptes proposats individualment i amb grup cooperatiu.

Natació

La nostra escola ofereix l’activitat de natació dins de l’horari escolar, des de 1r i fins a 3r de primària. Es tracta d’una proposta esportiva que complementa el nostre projecte educatiu, i que té lloc un dia a la setmana a les instal·lacions del GEIEG de St. Ponç. Les sessions de natació estan dirigides per monitors de l’entitat i s’organitzen en grups reduïts perquè cada alumne pugui aprendre i millorar al seu ritme.

Ludi Primària

Ludi Primària és una activitat que integra les àrees de llengua catalana i castellana amb l’objectiu de desenvolupar les competències lingüístiques i comunicatives dels alumnes de 1r i 2n de primària.

Ludi Primària està dissenyat per facilitar l’adquisició i la transferència dels continguts que són comuns en les dues llengües.

Gràcies a això:

  • S’eviten repeticions.
  • Els alumnes estan motivats.
  • Es deixa espai per garantir una bona comprensió del contingut.
  • S’assegura que la comprensió lectora dels alumnes sigui l’adequada.
  • Es treballa l’educació emocional.
Català amb Teide Prodigi

A primària 3 utilitzem la plataforma digital Teide Prodigi per complementar el treball de l’àmbit lingüístic en llengua catalana de l'alumnat.

La Marató de TV3

Cada curs, els alumnes de 1r, 2n i 3r de primària col·laboren amb La Marató de TV3. Ells són els encarregats d’elaborar diferents decoracions nadalenques i de convidar les famílies a participar-hi. També ofereixen una cantada solidària de nadales.

Apadrinament lector

Els nens i nenes de diferents nivells col·laboren en aquest projecte d’apadriment lector per gaudir conjuntament de la lectura, i que ens permet reforçar i potenciar la comprensió lectora dels nostres alumnes. Així, els alumnes més grans es converteixen en padrins lectors dels més petits i els ajuden a llegir i a descobrir el món dels llibres. Alhora, el projecte fomenta l’establiment de relacions d’ajut i l’aprenentatge de la importància de la responsabilitat i l’organització personals.

Matemàtiques vivencials i manipulatives: Innovamat

Durant els sis cursos de primària impulsem el projecte Innovamat, que permet que els alumnes participin de l’aprenentatge de les matemàtiques en un ambient competencial, creant converses a partir de reptes engrescadors. A més, amb l’ajuda del material manipulatiu, els alumnes tenen l’oportunitat de descobrir i entendre les matemàtiques a través de la vivència personal i la manipulació.

Projectes d'art en anglès

L’art és una manera alternativa i lliure d’aprendre i comunicar. A través dels projectes d’art, que impartim en anglès, els alumnes de primària aprenen eines i estratègies per esdevenir els dissenyadors i/o creadors de les seves pròpies experiències. Aquests projectes ajuden també els alumnes a conèixer-se millor, treballar les emocions, experimentar amb diferents tècniques i estimular-ne la creativitat. Alhora, aquests projectes artístics ens permeten fer un recorregut a través de la història i els conceptes bàsics de les arts, així com estimular en els alumnes l’estudi de tot allò que els envolta.

Activitats complementàries de l’etapa

Com a escola concertada, a FEDAC Sant Narcís impartim, dins de l’horari lectiu i per a tots els alumnes, un conjunt d’activitats complementàries en el marc de la sisena hora. Aquestes activitats afavoreixen el desenvolupament integral dels alumnes, potencien les seves habilitats i coneixements, i reforcen el nostre projecte educatiu.

A l’etapa d’educació primària impartim les següents activitats complementàries:

  • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
  • Interioritat: TUtopia
  • EsKcs
  • artTIC
  • Oratòria

Consulta els detalls de les complementàries al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website