A l’escola sempre tenim les portes obertes a les famílies i gaudim de la seva col·laboració cada vegada que ens ho ofereixen.
Una mostra d’això ha sigut la participació de la família de l’alumna de #primària6, Uxia de la Torre, que ens ha ajudat a millorar l’espai de biblioteca. Ens van fer el disseny de l’espai a modificar, van comprar el material i amb la col·laboració del personal de manteniment de l’escola es va posar fil a l’agulla per fer realitat aquest lloc.
L’espai de la biblioteca és molt important per a nosaltres, ja que creiem que la lectura és primordial pel nostre aprenentatge. Avui, gràcies a la família de l’Uxia podem gaudir dels llibres i dels contes en un espai més acollidor i confortable.
Hem entrevistat a la seva mare per saber com va sorgir la idea i com va arribar a ser una realitat.
A la reunió de famílies de principi de curs es va comentar que s’estava actualitzant la biblioteca, els nous llibres s’exposaven als alumnes en taules davant la classe per fomentar la lectura i els alumnes mostraven entusiasme amb les novetats. Jo em vaig oferir, com cada any, a fer un regal el dia de l’aniversari de la meva filla. Les tutores de sisè em van dir que estaven intentant habilitar un espai nou per fer la biblioteca i que, com idea de regal, podria fer alguna cosa per col·laborar-hi. En aquest moment, al meu cap van començar a arribar un munt d’idees.
No molt, avui dia internet ajuda molt. El problema és que el meu cap sempre vol fer més del que pot fer. Però amb el permís de direcció i l’ajuda, molta ajuda d’en Jaume, el responsable de manteniment de l’escola, ho vam fer possible. Amb ell vam aconseguir que una idea fos real. Ens vam reunir per parlar, li vaig explicar el que m’agradaria i ell de seguida em va dir com ho faríem. Vam buscar l’espai de la nova biblioteca per saber les mesures amb les quals ens podíem moure i ell em va calcular les mesures de les fustes. Només vaig haver d’anar a escollir-les i demanar que me les tallessin a mida. La part de color verd és reciclada, són fustes d’un palet que van arribar a l’escola amb material escolar. La Lluïsa, la directora del centre, ens les va oferir i, un cop col·locades, van quedar molt bé!
Vivim en una societat en la que sembla que tots tenim la carrera de jutge: tots jutgem i tots som jutjats. Jo crec que per a l’educació dels nostres fills, els fets resulten més eficaços que les paraules. L’Uxia no té germans i, com es pot explicar amb paraules que és necessari compartir, ajudar i implicar-se en els altres per un millor funcionament de tot plegat?
L’oportunitat de fer això és un fet que, sens dubte, i segons el meu parer, ajuda a entendre-ho.
L’aniversari és un dia especial i des de l’escola s’intenta que els nens siguin feliços aquell dia.
Els seus companys i professors els feliciten cantant, és com una petita festa que ajuda el nen a sentir-se important. A I3 ets molt nou amb tot el que fa referència al teu primer fill; ella va néixer a l’octubre i l’escola comença al setembre. Aquell any va ser d’adaptació a una nova etapa de la nostra vida. A I4, amb una mica més de rodatge en el tema, vam veure que des de casa podíem ajudar la nostra filla a sentir-se bé amb els seus companys. Les senyoretes Glòria i Anna ens havien suggerit que seria bonic que en comptes de fer alguna cosa individual per a cada nen, fos quelcom col·lectiu per a la classe. Vam començar amb llibres per a la petita biblioteca que teniu a cada classe. A Primària ja utilitzen la comuna de l’escola, per la qual cosa se’ns va ocórrer preguntar al tutor/a quin regal ajudaria durant tot el curs al grup. Un any van ser peces de matemàtiques fetes a mà, un altre van ser atrapa-somnis per Emmaús, un altre, jocs d’escacs amb peces reciclades, etc. I ja veus, al final hem acabat en un espai no només de la classe!
Sí, sempre. Els professors i l’escola són molt accessibles a les famílies. La comunicació i la implicació formen una part important dels valors que s’ensenyen a la nostra escola.
La meva vida professional no hi té res a veure. Tots necessitem una vàlvula d’escapament a la nostra quotidianitat. Tant de bo fes esport, però no. A casa ens distreuen molt les manualitats, és una manera de passar el temps junts, sense les pressions del dia a dia. M’ajuda a contemplar la meva gran col·lecció. Col·lecciono moments, a ser possible, bonics.
Moltes gràcies a tots per donar-nos l’oportunitat d’implicar-nos en l’educació dels nostres fills.
Amb estima, Marta.
Us estem molt agraïts, família de la Torre Insua.
Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i X.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola