Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Projectes de FEDAC Sant Narcís

Projectes de l'escola FEDAC-Sant Narcís:

A FEDAC Sant Narcís desenvolupem molts projectes en el marc del pla d’innovació educativa #avuixdemà de la FEDAC. Aquests projectes destaquen per la seva verticalitat, transversalitat i singularitat, i ens ajuden a estructurar les activitats d’ensenyament-aprenentatge que realitzem amb els alumnes.

Treball cooperatiu

Al llarg de les diferents etapes educatives que impartim a FEDAC Sant Narcís, impulsem el treball cooperatiu entre els alumnes amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de les destreses i habilitats necessàries per al treball en equip.
Així, des de petits, els alumnes aprenen a comunicar-se amb els companys, a compartir idees i talents, a crear conjuntament o a responsabilitzar-se de les tasques assignades, a més d’aprendre a desaprendre.

Projectes Aprenentatge-Servei (ApS)

Els projectes d’Aprenentatge-Servei (Aps) ens permeten aprendre mentre treballem per donar resposta a les necessitats reals de l’entorn realizant una activitat de servei.

D’aquesta manera, no només afavorim la conscienciació social o mediambiental, sinó que també potenciem l’emprenedoria entre els alumnes, ja que s’adonen del seu poder transformar per millorar la realitat que ens envolta.
Els projectes ApS que duem a terme a l’escola són:

  • Nadal solidari
    Durant una setmana, els alumnes de l’escola poden portar productes de primera necessitat (conserves, galetes, cereals, arròs, pasta, productes d’higiene personal…) que s’entreguen al Banc dels Aliments de Girona o a Càritas.
  • Mercat solidari
    Organitzem un mercal solidari amb objectes que els alumnes tenen a casa i que ja no utilitzen i es troben en bon estat: complements, joguines, material escolar... Els alumnes d’ESO els recullen i els organitzen per al dia del mercat solidari. Aquest dia els alumnes poden dur productes (conserves, galetes, cereals, arròs, pasta, productes d’higiene personal…) i se’ls donen punts per intercanviar-los pels objectes del mercat solidari. Els productes recollits s’entreguen al Banc dels Aliments de Girona o a Càritas.
  • Donació de sang
    Els alumnes d’ESO duen a terme el projecte del Banc de Sang. Aquesta proposta de desvetllament ciutadà els permet familiaritzar-se amb el procés de donació de sang i interioritzar-ho com un hàbit de participació social. A més d’aprendre conceptes sobre la sang i la importància de valors com la donació altruista i el compromís amb la societat, els alumnes s’encarreguen de crear la campanya de publicitat, comunicació i difusió del projecte.
  • Quina procolònies
    L’equip de grans de l’escola lidera el projecte de la quina procolònies, oberta a tots els alumnes i famílies i també al barri. Destinem els beneficis de la quina a abaratir el cost de les colònies per tal que tots els nens i nenes puguin participar-hi. Els lots que reben els guanyadors estan fets amb productes i serveis dels comerços de proximitat i d’empreses que hi col·laboren desinteressadament.
  • Anunciata Solidària
    La Fundació Anunciata Solidària és l’ONG de les germanes Dominiques per ajudar el desenvolupament en altres indrets del món. Els alumnes de 4t d’ESO realitzen un projecte anual durant el qual ajuden aquesta ONG i alhora aprenen els continguts de ciències socials, comunicació i lideratges. Cada grup d’alumnes tria quin serà el seu producte final, com un espectacle per recollir fons, una campanya de difusió a través de tríptics, un muntatge per a l’exposició Temps de Flors de l'Ajuntament de Girona, una bicicletada solidària...
  • Construïm un món millor
    Trimestralment convidem la gent gran (famílies de l’escola i del barri) a participar amb nosaltres dels talents que fem a l’escola. D’aquesta manera, compartim talents, experiències i vivències amb la gent gran del nostre entorn i gaudim d’una bona estona plegats, alhora que aprenem els uns dels altres i passem temps junts.
  • Moments compartits
    Aquest projecte pretén aprofitar les sinergies i aprenentatges que es generen quan posem en contacte dos col·lectius tan allunyats i tan propers en alguns aspectes: els joves i la gent gran. Mitjançant trobades puntuals entre la nostra escola i l’Espai Social Fundació Catalunya La Pedrera, generem una relació empàtica entre l’alumnat i la gent gran amb la finalitat de donar valor a la relació, la comunicació i el creixement personal.
  • Aprenent junts
    Amb aquest projecte incentivem que els alumnes de cicles formatius tinguin un primer contacte amb la realitat —en una residència de gent grau, un centre de dia o altres institucions— abans de les pràctiques formatives del cicle.
    El projecte es desenvolupa a través de vàries sessions que fomenten les emocions, el respecte i la comunicació entre alumnes i usuaris. Aquesta experiència s’ha dut a terme al Centre Ocupacional de Mifas de Riudellots de la Selva.
  • Practiquem l’esport adaptat
    La pràctica de tres esports adaptats (boccia a la Llar Oxalis, bàsquet amb Mifas i tennis amb la Fundació Tommy Robredo) permet als alumnes conèixer alguns dels esports inclusius presents en la nostra província. Al mateix temps, el projecte promou la capacitat d’empatia, relacionar continguts apresos a l’aula amb la pràctica de l’esport i valorar la pràctica esportiva com a una eina per assolir el benestar físic i social.
Escola multilingüe / Immersió en anglès

Des d’educació infantil, potenciem en els alumnes l’aprenentatge i el desenvolupament de les capacitats lingüístiques en català, castellà i anglès mitjançant activitats com l’oratòria, la lectura o l’expressió audiovisual. Al mateix temps, integrem l’anglès com a llengua vehicular en diverses àrees d’aprenentatge (metodologia AICLE), fet que permet la immersió lingüística i millorar la competència comunicativa dels alumnes en aquesta llengua. També comptem amb auxiliars de conversa d’anglès nadius a l’aula i participem en projectes escolars europeus. El projecte d’escola multilingüe s’emmarca en el pla lingüístic 3L que desenvolupem a les 24 escoles FEDAC amb l’objectiu d’assolir la competència lingüística dels alumnes en les dues llengües oficials de Catalunya i en anglès.

Projectes escolars europeus

A través de la plataforma eTwinning, a FEDAC Sant Narcís participem en projectes escolars europeus Erasmus+. La plataforma eTwinning facilita el contacte entre centres educatius d’Europa per desenvolupar conjuntament un projecte escolar. Mitjançant les noves tecnologies, alumnes i educadors de diferents països entrem en contacte i treballem el projecte acordat. Així, a la nostra escola impulsem el projecte "Ciudades, villes, cities. Carnet de voyages", que ens permet treballar en castellà, francès i anglès. L’objectiu és aprofundir en l’ús d’aquestes tres llengües i conèixer tres ciutats molt diferents, alhora que es manté contacte amb alumnes d’altres països.

Projectes de mobilitat internacional Erasmus+

Els estudiants dels cicles formatius de grau superior (CFGS Educació infantil i CFGS Integració social) tenen la possibilitat de participar en projectes Erasmus+ de mobilitat internacional a diferents països europeus per fer-hi estades de pràctiques.
Aquest programa Erasmus+ de mobilitat internacional permet a l’alumnat:

  • Millorar les habilitats lingüístiques
  • Enriquir els coneixements, les habilitats i les tècniques pròpies dels estudis
  • Fomentar el coneixement d’altres entorns econòmics i la sensibilitat, i aprendre altres estructures administratives empresarials
  • Fomentar l’autonomia i la responsabilitat
  • Reforçar la contribució de la formació professional de grau superior al procés d’innovació
  • Dotar-se de més competències laborals, lingüístiques, culturals i personals per facilitar la seva imminent entrada al mercat laboral
Escacs a l'escola

Amb el programa "Escacs a l’escola" introduïm els escacs al centre, en horari lectiu, amb la finalitat d’utilitzar-los com a eina educativa.

Els escacs són una eina d’aprenentatge transversal, interdisciplinària i molt integradora que permet vincular aprenentatges dels diferents àmbits curriculars i reforçar valors i hàbits d’una forma lúdica i activa.

Escola verda

A FEDAC Sant Narcís som Escola Verda i, com a tal, impulsem diferents activitats per fomentar la consciència mediambiental en els alumnes i incentivar l’observació i l’estudi dels fenòmens naturals. Així, cada grup classe de l’escola té dos delegats verds, que són els encarregats d’organitzar trobades mensuals i dinamitzar les activitats del projecte Escola Verda. Cada aula de l’escola disposa dels contenidors de reciclatge de paper, plàstic, brossa orgànica i taps de plàstic. També participem en el projecte Apilo, per tal de recollir piles gastades i acumuladors portàtils. Les restes orgàniques es porten al compostador de l’escola per convertir-les en adob per a l’hort. També tenim un galliner construït pels alumnes. L’estació meteorològica de l’escola ens proporciona una gran quantitat d’informació per treballar a l’aula tots els aspectes relacionats amb el clima en temps i context reals.

Caminem junts

"Caminem junts" és un programa d’acompanyament a les famílies en l’educació dels seus fills. Cada trimestre programem xerrades i dinàmiques dirigides per un equip de mestres i professionals de diferents àmbits (educatiu, sanitari, social) externs a l’escola, que ens permeten reflexionar i parlar d’aspectes relacionats amb l’educació dels infants i els joves.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website