Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

MUN (Model United Nations)

MUN (Model United Nations)

Dins del marc del Campus Bat, un dels projectes interdisciplinaris sota els quals treballem és el MUN (Model United Nations). Aquest projecte simula l’organització de les Nacions Unides i suposa que l’alumnat faci recerca, practiqui l’oratòria en anglès i aprengui a desenvolupar un pensament crític. A més de posar-ho en pràctica setmanalment al centre, donem l’oportunitat de participar en una convocatòria MUN a la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid els dies 6, 7 i 8 de març de 2024. Aquesta simulació educativa ofereix als estudiants la possibilitat de participar en una experiència única d’aprenentatge internacional i de diplomàcia estudiantil.

El MUN reuneix estudiants de diverses disciplines i procedències de tot el món per debatre i negociar temes d’actualitat en sessions que recreen les reunions de les Nacions Unides. Els participants assumeixen el paper de delegats de diferents països i òrgans de les Nacions Unides, i treballen en equips per proposar solucions als problemes globals més urgents, com ara canvi climàtic, conflictes internacionals, salut global i drets humans, entre altres. Enguany, hi han participat onze dels nostres alumnes de batxillerat i els temes a tractar han estat, per una banda, el tractament de les drogues (UNODC – United Nations Office on Drugs and Crime) i, per l’altra, el desarmament i seguretat internacional (DISEC – Disarmament and International Security).

Una de les principals oportunitats que ofereix el MUN és l’aprenentatge internacional. Els estudiants tenen l’oportunitat de conèixer i interactuar amb altres estudiants de tot el món, aprendre sobre altres cultures i perspectives, i desenvolupar una comprensió més profunda dels problemes globals des de diferents punts de vista. Aquesta experiència intercultural els ajuda a desenvolupar habilitats importants com la comunicació intercultural, la tolerància i la resolució de conflictes, competències clau en un món cada vegada més divers i globalitzat.

Per altra banda, el MUN fomenta la diplomàcia estudiantil, ja que els participants han de negociar i arribar a compromisos per abordar els problemes globals. Aquesta experiència els ajuda a millorar les seves habilitats de debat, oratòria, lideratge i presa de decisions, competències importants per a la seva formació acadèmica i professional. A més, tenen l’oportunitat de conèixer de prop com funcionen les Nacions Unides i altres òrgans internacionals, i comprendre els processos de presa de decisions i negocis diplomàtics en l’escenari mundial.

Per tots aquests motius, estem molt contents d’haver-hi pogut participar un any més i ja ens posem a treballar amb el MUN de l’any que ve!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website