Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Microaccions per commemorar el Dia de la Dona

Microaccions per commemorar el Dia de la Dona

Per reivindicar el dia de la Dona i per promoure la igualtat de gènere i la consciència sobre els estereotips de gènere, a l’escola FEDAC Sant Narcís vam realitzar diverses microaccions per fer present aquest dia a tota la comunitat educativa.

Per donar visibilitat a aquest dia a l’escola i fomentar una cultura no sexista, l’equip d’Agents Impulsors de la Participació i l’equip de Shakers, va proposar realitzar diverses microaccions no només pel 8M, sinó que es poguessin implementar durant tot l’any. 

Les microaccions són petites accions que fa la societat, a través dels seus ciutadans i ciutadanes, que van modificant algunes actituds, pràctiques diàries i reflexions i que construeixin una ciutadania més crítica. 

Una de les accions més rellevants ha estat el canvi de noms d’espais de l’escola per honrar i reconèixer la contribució de dones rellevants en diversos àmbits. Des d’ara, les sales de treball, la sala del professorat, i la sala de matemàtiques d’infantil, porten nom de dona. 

La sala del professorat, ara sala Llegat Germanes Dominiques, simbolitza el reconeixement a la dedicació, el compromís i l’amor que les Germanes Dominiques van posar en la seva tasca educativa, formant generacions de joves amb valors de solidaritat, responsabilitat i respecte.

L’espai matemàtic d’Educació Infantil ara rep el nom de Maria Antònia Canals, mestra i matemàtica, figura clau de la renovació pedagògica a Catalunya. 

Les sales de treball, han estat batejades amb els noms de tres dones extraordinàries que han deixat una empremta indeleble en la història i la cultura catalana: 

Rosa Sensat, per reconèixer la seva contribució pionera en l’àmbit de l’educació.

Caterina Albert, més coneguda pel seu pseudònim literari de Victor Català, honra la figura d’una de les escriptores més importants de la literatura catalana. 

Finalment, la sala dedicada a Ermessenda de Carcassona recorda la figura d’una comtessa medieval, que va jugar un paper destacat en els afers polítics i culturals de Catalunya durant el segle XI. 

A més dels canvis de nomenclatura, els cartells reivindicatius també han fet la seva aparició a l’escola. Una de les intervencions més impactants ha estat la col·locació de cartells als contenidors d’escombraries amb el lema: “Llença aquí la teva opinió sobre el meu físic”. Aquesta acció busca conscienciar sobre la perillositat dels judicis superficials i la importància de valorar a les persones per el seu talent i caràcter, en comptes de la seva aparença física.

Aquests canvis no només busquen crear un entorn escolar més inclusiu i respectuós, sinó que també aspiren a educar als infants i joves en la valoració de la diversitat i la igualtat de gènere. 

Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies  i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i X.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website