Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

L’alumnat de 2n de Tècnic d’Integració Social (TIS) visita La Fageda

L’alumnat de 2n de Tècnic d’Integració Social (TIS) visita La Fageda

Aquest matí el grup de segon de TIS de l’escola ha tingut el privilegi de compartir aprenentatges amb el grup de treballadores i treballadors de l’hort de La Fageda (Garrotxa). Ha estat una experiència pionera, un assaig general de cara a imaginar noves maneres de participar de projectes durant una visita escolar: nosaltres hem après com treballen, i també ens han explicat com es planta -ara que és època- una tomatera que han estat cuidant durant tot l’hivern (des de l’extracció de les llavors a finals d’estiu, fins a l’assecatge i la reserva en frigorífic, per finalment ser plantades gra a gra, regades i cuidades perquè creixin i floreixin aquest estiu, les millors tomates).

Visitant les instal·lacions i aprenent a plantar tomateres
Visitant les instal·lacions i aprenent a plantar tomateres.

A l’hort, doncs, mà a mà hem treballat amb els plançons, tot escoltant i deixant-nos dirigir per les noies i nois de La Fageda. Als hivernacles, també ens han convidat a tallar els enciams que avui s’han de vendre a l’economat de La Fageda.
Nosaltres, hem fet una activitat més lúdica a base de mini jocs de coneixença i cohesió de grup que han estat tot un èxit!

Compartint jocs i moments de coneixença
Compartint jocs i moments de coneixença

… Massa curt, totes hauríem volgut estar-hi encara una mica més, compartint, aprenent i deixant-nos portar per un projecte on hem pogut comprovar que les persones, estan al centre. On el projecte és l’excusa per a l’atenció a persones amb discapacitat i trastorns mentals de la zona. Una zona amb una taxa d’atur zero d’aquest col·lectiu, que gaudeix d’un entorn i un projecte envejables.

Molt enriquidor, i amb ganes de repetir en pròximes edicions.