Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

El treball per projectes entra a les aules de secundària

El treball per projectes entra a les aules de secundària

La innovació educativa s’obre pas al nostre centre a la darrera etapa educativa obligatòria.

Al llarg del curs, l’alumnat d’educació secundària ha pogut participar de diversos projectes per treballar conjuntament els continguts de diferents matèries, per tal d’integrar coneixements i desenvolupar competències d’una manera dinàmica i atractiva per a ells i elles.

Aquest curs l’alumnat de secundària 3 i secundària 4 s’ha trobat una nova distribució de les franges horàries. Es tracta de l’entrada del treball per projectes. Tot i que alguns projectes anuals ja s’havien introduït al curs passat a secundària 1 i secundària 2, aquest any s’ha acabat de consolidar en la darrera etapa obligatòria i s’han ampliat les diferents propostes per tots els cursos. 

Durant dues hores setmanals, tres professors, responsables de diferents àrees que s’han treballarat conjuntament, han guiat els alumnes a través de les diferents etapes del projecte per tal d’arribar a un producte final. Això ha permès endinsar els alumnes a temàtiques tan diverses com The Spanish War of Independence tour a secundària 4 -on s’han tractat continguts d’història contemporània i local en anglès-, el Teatre Fòrum a secundària 3 -on es desenvolupen continguts d’oratòria en català i anglès-, STEAM a secundària 2 -on han fet la reforma de la pròpia aula- i Let’s Get Ready a secundària 1 -on s’han treballat continguts d’educació física i anglès-.

Gràcies als projectes, l’escola ofereix una alternativa d’aprenentatge als adolescents de la ciutat. La metodologia presentada permet realitzar unes classes dinàmiques i motivadores on els alumnes treballen de forma competencial i atractiva  el currículum de secundària.

La valoració que en fan al final, tant alumnes com docents, és del tot positiva.