Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

El Bé Comú a les aules d’ESO

El Bé Comú a les aules d’ESO

L’alumnat de secundària 3 i secundària 4 treballem el balanç del bé comú conjuntament amb l’Associació del Bé Comú de Girona per poder fer propostes de millora dins l’aula i a l’entorn proper.

L’economia del bé comú és una teoria econòmica que fonamenta la presa de decisions econòmiques amb l’objectiu d’aconseguir el benestar col·lectiu, i no només els interessos individuals. Per tant, implica una major participació ciutadana, més transparència i responsabilitat per part de les empreses privades i financeres. L’economia del bé comú també pro ou iniciatives enfocades a fomentar la sostenibilitat ambiental, la justícia social i una distribució més equitativa dels recursos.

Dins les competències de l’àmbit de l’educació física, humanístic i artístic de l’alumnat de secundària 3 i secundària 4 hem treballat els diferents sistemes econòmics presents a la història de la humanitat. Aprofitant que a l’escola FEDAC Sant Narcís hem realitzat el nostre balanç econòmic del Bé Comú, i essent aquest un dels eixos transversals del projecte educatiu #avuixdemà, vam convidar a l’Associació del Bé Comú de Girona perquè ens exposessin aquest replantejament del sistema econòmic.

Els tallers en què vam participar es van enfocar a difondre i desenvolupar la idea del Bé Comú, així com promoure la implicació dels joves en la seva presa de decisions, a través d’exemples quotidians com la compra de material escolar o roba. 

Vam participar activament als tallers aportant les nostres opinions sobre el sistema econòmic actual, així com propostes de millora i contribucions personals emmarcades dins els continguts del Bé Comú, sobretot a l’hora de decidir quin tipus de roba o telèfon mòbil desitgem comprar. Amb tota la informació recollida i treballada, hem pogut treballar el balanç del bé comú de la nostra classe, especificant en quin moment ens trobem sobre aspectes relacionats amb la dignitat humana, la sostenibilitat ambiental, la solidaritat i justícia i la transparència. Aquesta anàlisi ens ha permès fer propostes de millora per anar treballant a partir d’ara com a grup-classe.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website