Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Primers dies de l’alumnat d’I3

Primers dies de l’alumnat d’I3

Durant aquest mes de setembre, hem iniciat el procés d’adaptació amb l’alumnat d’I3, acompanyant-los en els seus primers passos a l’escola. Amb molta cura, hem dissenyat un programa d’acollida pensat per facilitar aquesta entrada al nou entorn educatiu. Per a nosaltres, aquesta adaptació és clau en el desenvolupament emocional i social dels infants, i per això hem treballat conjuntament amb les famílies per crear un ambient de confiança i seguretat. L’objectiu que ens hem marcat és que els nens i nenes se sentin a gust en aquest nou espai, creant vincles tant amb els companys com amb nosaltres, les mestres.

Durant les primeres setmanes, hem proposat activitats lúdiques adaptades al ritme de cadascú, pensant sempre a fer-los sentir segurs i acollits. En aquests primers dies, hem posat especial èmfasi a establir una rutina suau, amb jornades progressives tant en durada com en intensitat, perquè el canvi no fos abrupte per a ningú.

Les famílies han jugat un paper fonamental en aquest procés. Les hem convidat a participar en algunes activitats, com moments compartits de joc, per ajudar els infants a sentir-se més acompanyats en aquest nou camí. A més, la seva col·laboració aportant informació sobre les preferències i necessitats dels nens i nenes ens ha permès oferir una atenció més personalitzada, adaptant-nos millor a les necessitats individuals.

Una de les nostres principals eines ha estat l’ús de materials sensorials, jocs simbòlics i activitats de descobriment. Aquestes activitats han ajudat els infants a familiaritzar-se amb els espais de l’escola i a explorar les seves emocions de manera segura. Els contes, les cançons i les dinàmiques de grup han estat clau per construir una relació de confiança entre ells i nosaltres, així com per començar a establir una convivència positiva.

Ens hem esforçat molt per fomentar la creació de vincles entre els nens i nenes, promovent la cooperació i la convivència des del primer moment. Les activitats grupals han estat essencials per començar a construir relacions positives i reforçar la seguretat i el sentiment de pertinença a la classe dels Patufets.

Amb aquesta adaptació progressiva, estem posant les bases per a un curs ple d’aprenentatges, sempre tenint en compte el benestar emocional de cada infant. La implicació de les famílies i la nostra dedicació com a equip docent han fet possible que els infants comencin a sentir-se part d’una comunitat educativa que els acompanyarà en el seu creixement i desenvolupament integral.

Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies  i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i a X.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website