Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Famílies i projecte LEM a les reunions d’inici de curs

Famílies i projecte LEM a les reunions d’inici de curs

Durant les reunions d’inici de curs celebrades al llarg del mes de setembre, les famílies i el projecte Líder en Mi (LEM), un dels pilars de les escoles FEDAC, han estat protagonistes, implicant-se activament en aquesta iniciativa que fomenta el desenvolupament personal i social de l’alumnat. Basat en els 7 hàbits de les persones altament efectives, el projecte busca reforçar el lideratge dels alumnes, tant a l’escola com a casa. La participació de les famílies en aquestes trobades ha estat clau per establir una col·laboració efectiva entre escola i llar, afavorint el creixement integral dels nens i nenes.

Durant la trobada, les famílies han estat convidades a participar en una activitat inspirada en els 7 hàbits de les persones altament efectives, el nucli del projecte Líder en Mi. Aquest projecte busca fomentar les habilitats de lideratge personal i social dels alumnes, ajudant-los a desenvolupar-se de manera integral, amb un enfocament que combina valors com la responsabilitat, el treball en equip, l’autonomia i el respecte mutu.

A Educació Infantil, a més de presentar els 7 hàbits de les persones altament efectives, que formen la base del projecte, les famílies dels alumnes d’educació infantil han participat en una activitat molt especial, vinculada al lema del curs: “Contempla la vida”. Les famílies van tenir l’oportunitat de buscar la mirada dels seus fills i filles, i van tenir l’oportunitat de pensar com veuen els seus fills i filles, escrivint qualitats o una frase que expressés la manera com perceben el seu fill. Aquesta activitat va permetre a les famílies connectar amb els seus petits i compartir valors essencials, creant un vincle profund que enriqueix tant el seu entorn familiar com l’escolar.

Les famílies dels alumnes de 1r i 2n de primària també van participar en una activitat creativa on van crear una corona d’aniversari decorada amb adjectius positius que representaven les qualitats dels seus fills i filles. Aquesta activitat va permetre als familiars expressar el que més valoren dels seus petits. Els alumnes de Primària 3 van formar part en la reunió explicant tot el que estan treballant a l’escola, d’aquesta manera van potenciar el seu lideratge personal. Les famílies de Primària 4, 5 i 6 també van participar a les dinàmiques LEM relacionades amb els 7 hàbits com la creació de un clauer per fomentar la responsabilitat de l’alumnat i amb l’hàbit de posar el primer el que és primer.

A secundària destaquem l’escriptura de cartes per part de les famílies a l’alumnat de Secundària 4 que podran llegir el dia de la seva gradiació.

Gràcies a la participació activa de les famílies, hem creat un espai on l’escola i la llar treballem conjuntament per acompanyar l’alumnat en el seu creixement personal i acadèmic. Aquestes reunions d’inici de curs han estat un primer pas per involucrar les famílies en el procés, reforçant així el compromís de la comunitat educativa per oferir als alumnes les eines necessàries per afrontar els reptes del futur.

Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies  i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i a X.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website