Pare Coll, 3 - 17005 Girona

972 233 142

Preparació de les PAP a FEDAC Sant Narcís

Preparació de les PAP a FEDAC Sant Narcís

Supera les PAP i accedeix als graus d’educació: recursos, suport i preparació personalitzada per garantir l’èxit en les Proves d’Aptitud Personal.

Si vols accedir als graus d’educació primària o educació infantil, caldrà que superis les Proves d’Aptitud Personal (PAP) que avaluen la teva competència comunicativa i raonament crític (llengua) i la logicomatemàtica (matemàtiques). L’any 2024, només un 57% dels 4.754 alumnes que s’hi van presentar van poder superar la prova. Així doncs, reconeixem la necessitat d’aclarir conceptes, trencar barreres i eliminar pors. 

Mitjançant la combinació de materials didàctics, sessions pràctiques i de suport personalitzat et proporcionarem les eines necessàries per superar les proves.

LES PROVES PAP

Què són les proves PAP?

Les proves d’aptitud personal (PAP) per a l’admissió als graus en Educació infantil i en Educació primària consta de dos exàmens: el de Competència comunicativa i raonament crític (CCIRC) i el de Competència logicomatemàtica (CLOM). Per realitzar aquest examen no és necessari haver cursat les matèries de Matemàtiques o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials al batxillerat.

  • Competència comunicativa i raonament crític: 

La capacitat d’analitzar, interpretar i comprendre amb visió crítica el significat intrínsec de documents escrits sobre temes d’interès general i d’integrar-ne i sintetitzar-ne la informació; l’habilitat d’expressar arguments per escrit amb claredat i precisió; la capacitat de reflexionar sobre l’estructura de la llengua escrita de manera fonamentada i amb la terminologia adequada.

La capacitat d’aplicar el raonament cientificotècnic i de servir-se de coneixements de l’àmbit social, humanístic i artístic per a analitzar, interpretar i comprendre la informació rebuda i per a predir i prendre decisions amb iniciativa i autonomia.

  • Competència logicomatemàtica:

La capacitat d’usar coneixements i habilitats relatius a diversos àmbits de les matemàtiques per a resoldre exercicis, problemes i situacions d’aplicació, i la capacitat d’analitzar i raonar els resultats obtinguts.

Qui es pot presentar a les proves?

T’hi pots presentar si ets:

  • Alumnat amb el batxillerat finalitzat o cursant 2n de batxillerat.
  • Alumnat amb un cicle formatiu de grau superior (CFGS) finalitzat o que s’acaba aquest any.
  • Alumnat procedent d’un sistema educatiu estranger que compleix o pot complir els requisits d’accés a la universitat.
  • Alumnat que accedeix a la universitat amb les proves per a més grans de 25 i 45 anys i per l’accés per a més grans de 40 anys.
  • Alumnat que NO ha superat la PAP anteriorment.

Quedes exempt de realitzar les PAP si ets:

  • Estudiant que té superades les PAP a partir del 2017.
  • Estudiant d’anys anteriors al 2017 que compleix les condicions de les PAP definides per a la preinscripció universitària 2014, 2015 i 2016*. 
  • Titulat universitari o equivalent.

Per poder examinar-te has de complir o poder complir els requisits d’admissió a la universitat l’any que et presentes a les PAP, és a dir, tenir el batxillerat o el cicle formatiu de grau superior finalitzat o bé estar cursant el segon curs d’algun d’aquests estudis.

PREPARACIÓ PAP FEDAC SANT NARCÍS

GRUPS

S’oferiran dos grups: un a la franja del migdia i un altre a la tarda. En total, el curs seran 3 hores setmanals de preparació i el mínim d’inscrits per cada grup serà de 5 persones.

  • GRUP DE MIGDIA

Pensat per a persones que estudiïn de tardes, de 13.30 a 14.30 h i vulguin preparar-se totes les proves PAP.

  • Els dilluns es treballarà la competència comunicativa.
  • Els dimecres es treballarà la competència matemàtica.
  • Els dimarts s’alternarà per treballar una setmana la competència comunicativa i una altra la matemàtica.

  • GRUP DE TARDA

Pensat per a persones que estudiïn de matins, de 17.00 a 18.30 h i vulguin preparar-se totes les proves PAP.

  • Els dilluns es treballarà la competència matemàtica.
  • Els dijous es treballarà la competència comunicativa.

DATES

El curs començarà la setmana del 7 d’octubre de 2024 i s’acabarà la primera quinzena d’abril de 2025. Podeu trobar les dates concretes a la pàgina del calendari.

PREU

El preu del curs és de 550 € i 50 € de matrícula. En cas de ser estudiant de FEDAC Sant Narcís no caldrà que s’aboni la matrícula.

El pagament es podrà efectuar a la porteria en:

Un sol pagament abans de l’inici del curs (4 d’octubre de 2024).

Dos pagaments. El primer serà de 350 € i caldrà fer-lo abans del 4 d’octubre de 2024. El segon serà de 200 € i caldrà efectuar-lo abans del 17 de gener de 2025.

Per més informació: https://sites.google.com/fedac.cat/preparacio-pap/inici

Podeu llegir més notícies en el següent enllaç: https://santnarcis.fedac.cat/noticies  i no oblideu seguir-nos a @fedacsantnarcis i a X.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website